top of page

Εύκολα Κέτο Μπισκότα Μάρτσιπαν

Έγινε ενημέρωση: 12 Απρ 2023

Γερμανικά μπισκότα μάρτσιπαν (Marzipan) με λίγα υλικά, χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά, για κετογονική διατροφή (κέτο) και για διαβητικούς!


Keto / low carb

Εύκολα κέτο μπισκότα μάρτσιπαν
Εύκολα κέτο μπισκότα μάρτσιπαν

Αυτά τα εύκολα μπισκότα που φτιάχνονται με τριμμένα και ασπρισμένα αμύγδαλα, δηλαδή το αλεύρι αμυγδάλου που χρησιμοποιώ συνήθως, θα μπορούσαν άνετα να είναι εναλλακτικοί κουραμπιέδες.


Η σύστασή τους είναι τρυφερή και μαστιχωτή στο εσωτερικό ενώ εξωτερικά σχηματίζουν μια τραγανή κρούστα.


Γευστικά θυμίζουν έντονα μάρτσιπαν (αμυγδαλόπαστα). Το Marzipan είναι πολύ αγαπητό στη Γερμανία και το βρίσκουμε παντού, ιδαίτερα σε εορταστικές περιόδους όπως αυτή των Χριστουγέννων.


Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή βάζοντας τα παιδιά να δημιουργήσουν και θα μπείτε με χαρά στο γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων.


Εύκολα κέτο μπισκότα μάρτσιπαν
Εύκολα κέτο μπισκότα μάρτσιπαν

Εύκολα Κέτο Μπισκότα Μάρτσιπαν


Τεμάχια: 17

Υλικά:


250 γρ / Αλεύρι αμυγδάλου

60 γρ / Φυσικό γλυκαντικό 1:1 (χρησιμοποιώ μίγμα ερυθριτόλης-στέβιας 1:1)


1 κ.σ / Ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού


1 κ.γλ. / Μπέικιν χωρίς γλουτένη



2 / Ασπράδια αυγών


1-2 κ.σ / Νερό (μόνο αν χρειαστεί)



Για την επικάλυψη πριν και μετά το ψήσιμο:


60 γρ / Άχνη φυσικού γλυκαντικού 1:1 (χρησιμοποιώ άχνη ερυθριτόλης- στέβιας 1:1)



Οδηγίες:


1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C (λειτουργία αέρα).


2 Ετοιμάζουμε ένα ταψί ή λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα.


3 Σε μια μπασίνα μετρίου μεγέθους ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το γλυκαντικό, το μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού.


4 Προσθέτουμε το ασπράδι των 2 αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας.


5 Ανακατεύουμε αρχικά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με το χέρι ώστε να έχουμε ένα μίγμα αρκετά σφιχτό που πλάθεται χωρίς να τρίβεται. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κ.σ νερό ώστε να έχουμε την επιθυμητή σύσταση.


6 Πλάθουμε τα μπισκότα στο επιθυμητό σχήμα και τα καλύπτουμε με το γλυκαντικό άχνη.


7 Προαιρετικά και μόνο για την εμφάνιση, κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο (εγώ χρησιμοποίησα το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας)


8 Τοποθετούμε στο σκεύος του φούρνου που έχουμε ετοιμάσει χωρίς να αφήνουμε μεγάλα κενά (αυτά τα μπισκότα δεν φουσκώνουν σχεδόν καθόλου στο ψήσιμο).


9 Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε ότι ροδίζουν αχνά στις άκρες.



10 Μετά το ψήσιμο και αφού κρυώσουν λίγο περνάμε για άλλη μια φορά τα μπισκότα στην άχνη γλυκαντικού.


• Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!



Εύκολα κέτο μπισκότα μάρτσιπαν
Εύκολα Κέτο Μπισκότα Μάρτσιπαν

Διατήρηση:

Τα μπισκότα μάρτσιπαν διατηρούνται άνετα σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ημέρες χωρίς να χρειάζεται να είναι κλειστό το σκεύος αποθήκευσης αλλά μπορεί να στεγνώσουν εξωτερικά. Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο έτσι. Αν θέλετε να διατηρηθούν μαλακά αποθηκεύσετε τα σε κλειστό σκεύος.


Macros για ένα μπισκότο:
  1. Πρωτεΐνη: 4 γρ

  2. Υδατάνθρακες (net): 0,70 γρ

  3. Λίπος: 8,4 γρ

  4. Ενέργεια: 97 Kcal



Οποιαδήποτε διατροφική ανάλυση (macros) βασίζεται σε εκτίμηση που υπολογίζεται από την εφαρμογή "Cronometer" για τα συστατικά κάθε συνταγής. Μπορεί να προκύψουν διαφορές για ποικίλους λόγους, όπως διαθεσιμότητα προϊόντος και προετοιμασία φαγητού. Δεν παρέχεται καμία εγγύηση για την ακρίβεια αυτών των πληροφοριών.


Δεν είμαι διατροφολόγος. Εάν έχετε αυστηρές διατροφικές ανάγκες, προτείνω πάντα να χρησιμοποιείτε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή διατροφής για να υπολογίσετε τα μακροθρεπτικά των συστατικών χρησιμοποιώντας τις ακριβείς μάρκες που χρησιμοποιείτε σε αυτήν τη συνταγή, καθώς οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανά μάρκα.


Έχετε πάντα υπόψη ότι οι αντικαταστάσεις των υλικών μπορεί να αλλάξουν το αποτέλεσμα της συνταγής ως προς τη γεύση, την υφή, την εμφάνιση και φυσικά τα μακροθρεπτικά συστατικά.


Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) απαγορεύεται η αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου, φωτογραφιών ή βίντεο καθώς και του υπόλοιπου άρθρου αυτής της συνταγής χωρίς τη γραπτή άδεια της δημιουργού. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή άλλους λόγους και πάσης φύσεως εκμετάλλευσής τους, χωρίς την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

2 Comments


Emilia Plati
Emilia Plati
Dec 06, 2023

Μόλις έφτιαξα τα μπισκότα και είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!! Η συνταγή σας είναι ιδιοφυής! Απλή και ακριβώς η γεύση που έχουν τα μαρτσιπαν, την οποία λατρεύω!

Like
Replying to

Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε αυτή η συνταγή και ευχαριστώ πολύ για το feedback! Εύχομαι να τα απολαύσετε! 🥰

Like
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest
bottom of page